3 creditcardtips

Laat creditcards voor u werken door beloningen te maximaliseren en schulden te vermijden.

Creditcards zijn een manier van leven. Het is geweldig om zonder contant geld naar huis te gaan – net als het krijgen van een gratis vliegticket of hotelverblijf, geld terug of andere beloningen alleen voor het uitgeven van geld. Creditcards zijn gewoon zo gemakkelijk en handig in gebruik.

Maar dat gemak heeft ook een keerzijde: creditcards kunnen ook de oorzaak zijn van schuldenproblemen. Daarom is het belangrijk om de rol van creditcards in uw financiële leven te begrijpen.

1. Besteed aandacht aan totale maandelijkse schuldbetalingen

Veel financiële adviseurs suggereren dat uw totale maandelijkse schuldbetalingen – inclusief hypotheek, autoleningen, studieleningen en creditcardbetalingen – niet meer mogen bedragen dan een derde van uw inkomen. Als u in de buurt van dat aantal bent, moet u mogelijk andere leningen betalen of extra creditcardaankopen vermijden. Als u meer schulden heeft dan u aankunt, kunt u uw financiële langetermijndoelen, zoals pensioen of sparen voor de universiteitsopleiding van uw kind, in gevaar brengen. Nog geen creditcard in uw bezit. U kunt bij 123creditcardvergelijk.nl diverse cards vergelijken. U kunt daar ook creditcard zonder de bkr vinden.

2. Controleer uw kredietrapporten regelmatig

Uw kredietinformatie wordt samengesteld door 3 kredietinformatiebureaus: TransUnion, Experian en Equifax. Hun rapporten zijn de bron van uw credit score, die potentiële geldschieters gebruiken om beslissingen te nemen over het al dan niet lenen aan u en welk rentetarief. “Uw credit score en geschiedenis weerspiegelen uw vermogen om verantwoord te lenen”, zegt Ross. “Lenders hebben een risico-opbrengstverhouding die zij volgen, op basis van uw kredietgeschiedenis.”

Kredietrapporten bevatten het totale bedrag dat u verschuldigd bent; of u uw rekeningen op tijd betaalt; welke soorten krediet u gebruikt, zoals creditcards, hypotheken en andere leningen; en hoeveel nieuwe kredietaanvragen u heeft ingesteld. Fouten in deze informatie kunnen leiden tot een lagere kredietscore, waardoor u geen aantrekkelijke rentetarieven kunt krijgen of helemaal niet kunt lenen.

3. Betaal op tijd en denk goed na over het sluiten van kaarten die u niet gebruikt

De belangrijkste factoren in een kredietrapport zijn uw schuld/ beschikbare kredietratio of kredietgebruik en uw betalingsgeschiedenis. Dus door uw schuldenniveau laag te houden en tijdige betalingen te doen, wordt u aantrekkelijker voor kredietverstrekkers.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email