3 dingen om te weten over beleggen in Peer to Peer Lending

Peer to Peer (P2P) -leningen zijn een relatief nieuw type investering dat in 2014 in Nieuw-Zeeland wordt gelanceerd. Het gaat om investeerders die geld lenen aan leners (gewone mensen en bedrijven) via een P2P-leningsplatform. In ruil daarvoor betalen leners de lening samen met rente terug over een bepaalde periode.

1. P2P Lending is risicovoller dan bankdeposito’s

Het grootste risico dat u loopt wanneer u geld leent, is dat de kredietnemer u niet terugbetaalt (“in gebreke blijven” op de lening). Ze kunnen hun baan verliezen, worden geconfronteerd met een ander soort financiële tegenspoed of gewoon een hardloper doen. Wanneer u uw geld bij de bank stort, neemt de bank het standaardrisico en daarom verliezen ze geld als een lener zijn lening niet nakomt. Banken geven verliezen uit wanbetalingen van leningen niet rechtstreeks door aan deposanten. Bezoek Vuljespaarpot voor meer tips.

2. U kunt veel hogere rendementen behalen dan bankdeposito’s

Met een hoger risico komt het potentieel voor hogere rendementen. Omdat er geen tussenpersoon (dwz een bank) is tussen kredietverstrekkers en kredietnemers om de rentebetalingen enorm te verlagen, kunnen kredietverstrekkers een veel hogere rente verdienen dan met traditionele bankdeposito’s. Bij de huidige koersen kan uw P2P-leenrendement mogelijk 2-3x hoger zijn dan een termijndeposito bij een grote bank.

Harmoney – Op het moment van schrijven is het gemiddelde rendement op het platform 10,09% (rente, minus kosten en standaardwaarden).

Lending Crowd – het gemiddelde rendement is 11,95%, vanaf juni 2018. Ik heb geen recentere gegevens kunnen vinden.

Eekhoorngeld – De rentetarieven die beleggers kunnen behalen variëren van 6 tot 8,5%, afhankelijk van de duur van de lening en de vraag.

3. Bereid je voor om een ​​deel van je geld 3-5 jaar opgesloten te houden

De leningen die worden aangeboden op P2P-leenplatforms hebben meestal een looptijd van 3 of 5 jaar. Dit betekent dat elk geld dat u in deze leningen investeert, gedurende deze periode kan worden geblokkeerd. Hoewel Squirrel Money een secundaire markt heeft, waar u uw leninginvesteringen aan een andere persoon kunt verkopen, hebben beleggers in Harmoney en Lending Crowd geen mogelijkheid om hun geld vroegtijdig op te nemen. Ze moeten wachten tot hun leningen worden terugbetaald door de leners.

Gelukkig is deze functie van verdienen met p2p lenden niet zo slecht als het klinkt. Ten eerste worden de leningen terugbetaald op basis van de hoofdsom + rente, wat betekent dat de lener elke maand rente betaalt over het geleende geld, evenals een deel van de hoofdsom van de lening (het geld dat ze in de eerste plaats hebben geleend). Ten tweede kunnen leners hun leningen vervroegd terugbetalen of op elk moment extra terugbetalen.

Please follow and like us:
Pin Share
RSS
Follow by Email